Willkommen bei Hobbybrauer.de Willkommen bei Hobbybrauer.de
Startseite Forumsübersicht Impressum  
Hauptmenü

Suche
archiv.hobbybrauer.de mit Google durchsuchen:

Board Index FAQ
Forum

ACHTUNG: Auf dieses Forum kann nur noch lesend zugegriffen werden. Falls Du hier im alten Forum bereits registriert warst, musst Du Dich im neuen Forum mit dem gleichen Usernamen UND der gleichen E-Mailadresse NEU registrieren, damit Dein Ranking (Anzahl Deiner Posts) aus diesem Forum ins neue mit übernommen wird. Zum neuen Forum geht's hier

     
Autor: Betreff: Wyeast Private Collection 4. Quartal
Posting Freak
Posting Freak

schnapsbrenner
Beiträge: 1000
Registriert: 7.12.2011
Status: Offline
Geschlecht: männlich
red_folder.gif erstellt am: 27.9.2012 um 21:56  
Moin,

nur zur Info:

2012 4 th Quarter Private Collection

Wyeast 3538-PC Leuven Pale Ale Yeast Beer Styles: Belgian Pale Ale, Belgian Dubbel and Tripel, Belgian Strong Golden and Dark Ales, Belgian Blonde Ale, Flanders Brown Ale Profile: This vigorous top fermenting Belgian style strain produces a distinct spicy character along with mild esters. Phenolics developed during fermentation may dissipate with conditioning. 3538 is an excellent choice for a variety of Belgian beer styles including pales, dubbels, and brown ales.

Alc. Tolerance 12% ABV Flocculation high Attenuation 75-78% Temperature Range 65-80°F (18-27°C)

Wyeast 3864-PC Canadian/Belgian Ale Yeast Beer Styles: Belgian Dubbel and Tripel, Belgian Specialty Ale, Belgian Golden Strong, Biere de Garde, Witbier Profile: This alcohol tolerant strain produces complex and well-balanced Belgian Abbey style ales. Banana and fruit esters are complemented nicely with mild levels of phenolics and hints of acidity. Ester levels may be elevated by increasing gravity and fermentation temperatures.

Alc. Tolerance 12% ABV Flocculation medium Attenuation 75-79% Temp. Range 65-80°F (18-27°C)

Wyeast 9097-PC Old Ale Blend Beer Styles: English Barleywine, English Strong Ale, Old Ale Profile: To bring you a bit of English brewing heritage we developed the “Old Ale” blend, including an attenuative ale strain and a Brettanomyces strain, which will ferment well in dark worts and produce beers with nice fruitiness. Complex estery characters will emerge with age. Pie cherry and sourness will evolve from the Brettanomyces along with distinct horsey characteristics.

Alc. Tolerance 12% Flocculation medium Attenuation 75-80% Temperature Range 68-75°F (20-24°C)

MfG

Simon


____________________
Offizieller Partner von Speidel, Brouwland, Wyeast und CASTLE Malting, Weyermann, Fawcett White Labs mehr als 75 verschiedene Malzsorten. http://www.schnapsbrenner.eu
Profil anzeigen E-mail senden Homepage besuchen
       

 
  
 

Alle Logos und Warenzeichen auf dieser Seite sind Eigentum der jeweiligen Besitzer und Lizenzhalter.
Im übrigen gilt Haftungsausschluss. Weitere Details findest Du im Impressum.
Die Artikel sind geistiges Eigentum des/der jeweiligen Autoren,
alles andere © 1998 - 2022 by Hobbybrauer.de
Die Inhalte dieser Seite sind als RSS/RDF-Quelle verfügbar.
Die Website oder Teile daraus dürfen nicht ohne ausdrückliche Zustimmung von Michael Plum weiterverwendet werden.
© 2014 Michael Plum