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Autor: Betreff: Rezept gesucht
Junior Member
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Ralle
Beiträge: 10
Registriert: 8.7.2003
Status: Offline
smilies/question.gif erstellt am: 1.4.2004 um 10:09  
Ich suche ein Rezept für "Chimay", ein belgisches TrappistenBier mit 9%Vol (Triple) .
Wer kann mir da helfen. Ich war letzte Woche in Belgien und jetzt möchte ich vielleicht mal meine Kollegen damit umhauen.
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Member
Member

gollum
Beiträge: 78
Registriert: 14.4.2003
Status: Offline
red_folder.gif erstellt am: 1.4.2004 um 11:12  
Was hälst Du davon:
CHIMAY CINQ CENTS

5 gallons, grain and adjuncts
OG 1068

Deep copper to light brown, fruity and rich, there just isn't a better beer in the world than this Belgian Trappist ale. This is essentially an all-grain recipe, although there are some sugar adjuncts for higher alcohol content. The yeast is essential. I carefully saved the dregs from an entire six-pack of the White Label and a 22-oz. bottle of the Cinq Cents (which Michael Jackson says are the same thing) and built up to a half-gallon starter. Golden syrup is an English sweetener (increasingly easy to find here; check your gourmet bakery shop if your homebrew supplier isn't carrying it yet), which is essentially invert sugar.

Ingredients:

9 lbs. two-row pale malt
1 oz. black patent malt
1 lb. brown sugar
10 oz. golden syrup
4 plugs (2 oz.) Hallertauer hops, for 60 min.
2 plugs (1 oz.) Kent Goldings hops, for 60 min.
Chimay Cinq Cents yeast
5/8 cup brown sugar for priming

Step by Step:

Mash malts in 12 qts. of water for five minutes at 148° F. Add in 3 qts. boiling water to raise temperature to 152° F. Hold 85 minutes, then sparge with 12 qts. water at 170° F. Add to kettle brown sugar, golden syrup, and hops. Boil 60 minutes or until reduced to 5 gals. Cool and pitch yeast. Ferment warmish (68° to 72° F) for two weeks and rack to secondary. Condition at roughly 65° F for three to four weeks. Prime and bottle. Age six months.
Profil anzeigen Antwort 1
Junior Member
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Ralle
Beiträge: 10
Registriert: 8.7.2003
Status: Offline
smilies/wink.gif erstellt am: 2.4.2004 um 10:59  
Großen Dank.
Ich war zwar auf der Seite von Michael Jackson, Beerhunter,
hab aber nichts gefunden.
Das Rezept ist super, muß nur noch etwas übersetzen und ein bißchen umrechnen.
Meine Kollegen sind schon ganz heiß drauf.
Profil anzeigen Antwort 2
Senior Member
Senior Member

saeufer
Beiträge: 356
Registriert: 7.3.2004
Status: Offline
Geschlecht: männlich
red_folder.gif erstellt am: 2.4.2004 um 22:30  
Hallöle...
brauner Zucker ??
goldener Sirup??
pfui deibel, das klingt ja eher nach einem Kuchen als nach Bier (Reinheitsgebot ganz aussen vor)...

Entschuldigung, konnte mir den Kommentar nicht verkneifen ;)

Grüsse ... Säufer
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