Willkommen bei Hobbybrauer.de Willkommen bei Hobbybrauer.de
Startseite Forumsübersicht Impressum  
Hauptmenü

Suche
archiv.hobbybrauer.de mit Google durchsuchen:

Board Index FAQ
Forum

ACHTUNG: Auf dieses Forum kann nur noch lesend zugegriffen werden. Falls Du hier im alten Forum bereits registriert warst, musst Du Dich im neuen Forum mit dem gleichen Usernamen UND der gleichen E-Mailadresse NEU registrieren, damit Dein Ranking (Anzahl Deiner Posts) aus diesem Forum ins neue mit übernommen wird. Zum neuen Forum geht's hier

     
Autor: Betreff: malts for wheat beer
Junior Member
Junior Member


Beiträge: 34
Registriert: 15.2.2010
Status: Offline
smilies/smile.gif erstellt am: 6.5.2010 um 21:22  
:) malts for wheat beer

I looking for information for a good combination of malts for a wheat beer.
so, i would like know the impact or flavors that each type malt can assign final taste of this type beer.

For exemplo;
I will make a recipe with

wheat mat 45%
pils malt 45%

caramel malt 5%
malt cararoma 2%
chocolate malt 3%


Well...this a good combination? I will distort the wheat beer???
Profil anzeigen
Posting Freak
Posting Freak


Beiträge: 835
Registriert: 5.3.2009
Status: Offline
Geschlecht: männlich
red_folder.gif erstellt am: 6.5.2010 um 21:30  
Hello Wamser,
Your reciep looks good,but i would multiply the wheatmalt to 70%-so You get a full wheatflavour! ;)


____________________
die Dinge sind so,wie man Sie sieht...
Profil anzeigen Antwort 1
Junior Member
Junior Member


Beiträge: 34
Registriert: 15.2.2010
Status: Offline
red_folder.gif erstellt am: 6.5.2010 um 21:59  

Zitat von Wildey, am 6.5.2010 um 21:30
Hello Wamser,
Your reciep looks good,but i would multiply the wheatmalt to 70%-so You get a full wheatflavour! ;)


Batch Size: 20 L
Efficiency: 75%

Amount
2,5 Wheat Malt
1,5 Pils
0,1 Caramel
0,05 Caraaroma
0,05 Chocolate

Boil Ingredients
50 min add 30 gr Hersbrucker
10 min add 15 gr Hersbrucker

Yeast -> WB 06-70

:question: :question: Good??? :question: :question:
Profil anzeigen Antwort 2
Posting Freak
Posting Freak

ggansde
Beiträge: 2175
Registriert: 9.11.2005
Status: Offline
Geschlecht: männlich
red_folder.gif erstellt am: 6.5.2010 um 22:00  
Hi Wamser,
wheatflavour does not depend on the portion of wheat but on the mash-process and on the flavour from a special wheat yeast. Hence, you can prepare a typical wheat beer only from barley malt. On the other hand wheat malt impedes the washing process because wheat malt has no husks. From this perspective, Wamser, your recipe is perfect.
I would suggest to omit this:
Zitat:
caramel malt 5%
malt cararoma 2%
chocolate malt 3%

brgds, Markus
Profil anzeigen Antwort 3
Posting Freak
Posting Freak


Beiträge: 835
Registriert: 5.3.2009
Status: Offline
Geschlecht: männlich
red_folder.gif erstellt am: 6.5.2010 um 22:14  
Hello Wamser,Your malt looks good,but i would use less hops!
For 20 Liters-25 Gramm,4-7%alpha(ca.)
Beginning mash at 35°C than 40°C(10Min.)45°C(10Min.)-62°C(20Min.)65°C(25Min.)-72/74°C(30Min)-78°C-end of mash... :)


____________________
die Dinge sind so,wie man Sie sieht...
Profil anzeigen Antwort 4
Junior Member
Junior Member


Beiträge: 34
Registriert: 15.2.2010
Status: Offline
smilies/bigsmile.gif erstellt am: 7.5.2010 um 05:02  
I make this recipe!? I thinks is good!!!???

Nächstes Wochenende...Ich mache dieses Rezept ...

forgive me for German!
I should speak that language fluently ... I AM PROUD TO BE GERMAN descendent!

but let's get down to business ... I'll make this recipe on Sunday (will be Mothers Day)
good, I want to make a good beer!

I have a few beers from Brazil .. can you send me the address?
send me a private messagem ... with address delivery!

Thanks .... German beer is the best! :thumbup: :puzz: :D
Profil anzeigen Antwort 5
       

 
  
 

Alle Logos und Warenzeichen auf dieser Seite sind Eigentum der jeweiligen Besitzer und Lizenzhalter.
Im übrigen gilt Haftungsausschluss. Weitere Details findest Du im Impressum.
Die Artikel sind geistiges Eigentum des/der jeweiligen Autoren,
alles andere © 1998 - 2022 by Hobbybrauer.de
Die Inhalte dieser Seite sind als RSS/RDF-Quelle verfügbar.
Die Website oder Teile daraus dürfen nicht ohne ausdrückliche Zustimmung von Michael Plum weiterverwendet werden.
© 2014 Michael Plum